ANKARA / ALTINDAĞ - HACI BAYRAM KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ OKUL OLARAK BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADIK

Ekm

ZÜBEYDE GÜNAL ,ARZU KIRAÇ VE FATMA ÖNDER OKULUMUZ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİ TESPİT EDEREK GEREKLİ TEDBİRLERİ ALINDI

Ekm

Hizmet içi eğitim faaliyetleri mebbis´ten hizmet içi eğitim bölümünden takip edebilirsiniz

Ekm

İmam hatip liselerinin kuruluş haftası etkinliğini 17.10.2017 tarihinde yaptık.

Ekm

21 Ekim 2017 Tarihinde Cumartesi 10:00 da  Okul Aile Birliği Toplantımızı Gerçekleştirmiş olup Yeni Yönetime Başarılar Dileriz.

Haz

Okul çevresindeki ortaokullarda Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak okulumuzda yapılan eğitim-öğretim çalışmaları, sosyal-kültürel-sportif faaliyetler, okutulan dersler, imkanlar ve fiziki koşulların yer aldığı okul tanıtım çalışmaları yapıldı. Arapça öğretmenimiz Yeşim SARIBAY, meslek dersleri öğretmenimiz Şule Şahin ÜNLÜ,Edebiyat öğretmenimiz Esra Yasemin KAVAK  tarafından Hacı Bayram İmam-Hatip Ortaokulu, Satı Kadın Ortaokulu, Yusuf Has Hacip Ortaokulu, Şehit Osman Evsahibioğlu Ortaokulu, Türkerler Ortaokulu, Atatürk Ortaokulunu ziyaret ederek okulumuzun tanıtım sunusunu gösterdiler, okulumuz hakkında bilgi verdiler. Okul tanıtım broşürlerini öğrencilere dağıttılar. Ayrıca okul tanıtım sunusu ve broşürü okul web sitesinde yayınlandı.

Haz

May

Öğrencilerimizin merak duygusunu geliştirmek, planlama,gözlem yapma, araştırma becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesine gezi düzenlendi. Gezi Kulübü rehber öğretmeni Serdar SERDAROĞLU rehberliğinde yapılan gezide öğrencilerimiz hem öğrendiler, hem de eğlendiler. Öncelikle üniversitenin Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü öğretim üyelerinden rasathanede görevli olan hoca galaksi, güneş sistemi ve gezegenlerle ilgili seminer verdi.Ardından gözlemevine geçildi. Orada da hoca, teleskop ve özellikleri ilgili bilgi verdi ve nasıl gözlem yapıldığını anlattı. Son olarak MTA Tabiat Tarihi Müzesi gezildi.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nün "Genç Kaşifler" Müze ile Yerinde Eğitim projesi kapsamında okulumuz öğrencileri Ankara Müzelerini ziyaret ettiler. Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Etnografya Müzesi, Resim ve Heykel Müzesini içine alan müze ziyaretinde, müzedeki rehberlerin tanıtımı ve anlatımlarıyla öğrenciler müzedeki objelerle ilgili daha çok bilgi sahibi oldular.Tarih öğretmenlerimiz Ülkühan ÖZDEMİR, Mürşide HACIHASANOĞLU, Coğrafya öğretmenimiz Serdar SERDAROĞLU gözetiminde yapılan müze ziyaretleri ile öğrencilerimiz insanlığın tarihi, kültürel, edebi, düşünce, medeniyet, sanat, bilim ve teknikle ilgili mirası ve gelişim sürecini kavramalarına destek olmak; bu alanda araştırma ve çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak; kültür düzeylerini yükseltmek; okul müze projeleri hazırlayarak ve müzeleri sık sık ziyaret etmelerini sağlayarak öğrencilerde müzeler hakkında olumlu duygular oluşturmak, gerek bilgi gerekse görsel algı, kişisel zevk ve estetik bakış açısı kazandırmak; dersleri, müzelerdeki eserlerden doğru biçimde yararlanarak daha aktif bir hale getirmek ve öğrendikleri bilgileri kendilerinin geliştirmelerine destek olmak amacıyla yapılmaktadır.

May

Altınpark Anfa B salonunda 12. sınıf öğrencilerimiz için muhteşem bir mezuniyet töreni düzenlendi.